En våt dröm.
Som en våt chokladdröm.
Hallon- och chokladmousse
Buffé nr 6 2004, sid 27
Ingredienser
Portioner: 4
1 dl hallon + hallon till garnering
2-3 msk florsocker
100 g mörk choklad (60-70% kakaohald)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
1. Mosa hallonen (spara några till garnering) och blanda med sockret. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikron.
2. Vispa grädden hårt och rör i hallonen.
3. Rör i en äggula i taget i chokladen. Rör ner hallongrädden, lite i taget.
4. Klicka moussen i 4 koppar eller glas. Låt moussen stå någon timme i kylen till serveringen. Garnera med hallon.
Observera att det är svårighetsgrad avancerat och jag kan göra det.
Kommentarer
Trackback